Varje vår flockas invånare och turister till Kawasaki. Den första april är det nämligen dags för festivalen Kanamara Matsuri som firar en järnpenis.

Vi tar det från början. Enligt legenden från den japanska naturdyrkande religionen Shinto bodde en ond ande i en kvinnas vagina. Demonen hade förälskat sig i henne och straffade därför kvinnans sexpartners genom att bita av toppen av deras penisar i ett svartsjukt vansinnesdåd.

En lokal smed hjälpte kvinnan att smida en plan, eller mer exakt att smida en erigerad penis (fallos). När demonen bet i järnfallosen krossades hans tänder och penisen blev en symbol värd att firas.

Under festivalen bärs en massiv svartlackerad erigerad penis (mikoshi) genom staden som dyrkas av invånarna. Besökare och nyfikna turister gottar sig med att äta penisformade klubbar, shoppa penisformade presentartiklar såsom ljus och rida på enorma träpenisar.

Festivalen har på håll blivit ökänd för sin inte så diskreta framtoning men har också hyllats för dess stora välgörande ändamål.

Under de senaste åren har det nämligen inte bara varit ett religiöst firande. Kanamari Matsuri samlar årligen ihop pengar som går till hiv-organisationer.

[/image]