Temitope Balogun Joshua är en nigeriansk pastor som också kallas för profet. Han har grundat den kristna kyrkan Church of All Nations i Lagos och driver online tv-kanalen Emmanuel TV.

Joshua påstår att han kan ”bota” homosexuella genom exorcism där han ”fördriver homosexuella demoner”, rapporterar New Now Next.

Enligt brittiska Daily Mail har pastorn även utfört en exorcism på Premier League-fotbollsmålvakten Richard Kingsons fru. I en intervju med Emmanuel TV berättar hustrun om den onda anden som pastorn fördrivit ur henne. Anden försökte, enligt henne, förstöra hennes mans karriär och gjorde honom impotent.

I filmen som delades på Instagram i helgen står två kvinnor som påstås vara gifta framför pastor Joshua under en Gudstjänst.

Han slår till dem i pannan och utropar att ”Gud älskar dem”. Kvinnorna faller till marken samtidigt som pastorn säger ”kom över det” till en av kvinnorna och slår henne på magen och på huvudet.

Exorcismen sändes live på Emmanuel TV och i ett efterföljande program berättar en av kvinnorna hur pastorn hjälpt henne.

– Jag heter Mary Okoye. Jag är här för att vittna om Guds godhet. Efter bönerna som jag fick ta emot i söndags har jag inga känslor för henne överhuvudtaget, säger Okoye och syftar på kvinnan som hon dagar tidigare kallat för sin fru.

Exorcism av homosexuella andar faller under kategorin homoterapi vilket är mycket skadligt. Teorin om att det går att ändra människors sexuella preferenser har förkastats av samtliga väletablerade medicinska institutioner, skriver Human Rights Campaign.

Dokumenterade effekter från homoterapi-överlevare inkluderar depression, självmordstankar, minnesförlust, posttraumatiskt stressyndrom med flera.

Filmen nedan är inte lämplig för känsliga läsare.

Prophet TB Joshua Delivers Lesbian Partners

A post shared by Instablog9ja (@instablog9ja) on