Niccolo har registrerats som italiensk medborgare och på födelsebeviset står det för första gången två kvinnor som föräldrar.

Det var efter ett uppmärksammat Facebookinlägg från Chiara som nyheten om lille Niccolos öde spred sig över världen. Italienska myndigheter vägrade registrera den nyfödda pojken eftersom födelsemamman inte sa att hon hade haft sex med en man.

– Varje barn har rätt att veta sina egen historia och vilka omständigheter som skapade honom eller henne, skrev hon på Facebook om varför hon vägrade ljuga.

Det ledde till att Italien för första gången har registrerat ett samkönat par som föräldrar på ett födelsebevis. I ett nytt och glädjefyllt Facebookinlägg delar hon en bild när partnern Micaela skriver under födelsebeviset med sonen i famnen.

– En viktig del av vår historia har nu skrivits. Niccolo är nu officiellt registrerad och är erkänd som min och Micaelas son av den italienska staten.

– Det handlade om så mycket mer än bara ett namn på ett papper. Idag gråter vi för andra gången sedan du föddes Niccolo, skriver hon och syftar på parets glädjetårar.

Niccolò Pietro Foglietta Ghisleni.Oggi non si è solo scritto un atto. Un nome su un foglio. Si è scritta una pagina…

Publicerat av Chiara Foglietta den 23 april 2018