Lindsay har suttit frithetsberövad på olika fängelsen i den amerikanska delstaten Colorado sedan våren 2017, rapporterar The Independent.

Enligt amerikansk lag ska varje transperson som döms till fängelse få en individuell bedömning om hen ska placeras i ett fängelse för män eller kvinnor.

Lindsay säger att hon vetat att hon är trans sedan fyra års ålder, diagnostiserades med könsdysfori 2016 och har mottagit könsbekräftande hormonbehandlingar sedan 2017. Trots det bedömdes hon höra hemma i ett fängelse för män.

Hennes straff som är på tre år har hittills varit ett helvete. Hon har blivit trakasserad, hotad, utsatts för sexuella övergrepp och nu senast en fullbordad våldtäkt.

Svalde rakblad för att få en paus från trakasserierna

Enligt hennes advokat vägrar personalen på fängelset kalla henne för Lindsay samt felkönar henne.

I ett desperat försök att ta sig bort från fängelset svalde hon rakblad för att få en paus från trakasserierna och bli behandlad på ett sjukhus.

Fängelset avstår från att kommentera fallet till The Independent och hänvisar till en pågående utredning.

Lindsay är långt från den första transperson att bli utsatt i USA:s fängelsesystem. Hela 40 procent av transfångar anmäler att de har blivit utsatta för sexuella övergrepp av vakter och/eller andra fångar.

Det är endast i San Francisco och New York som fångar placeras ut efter deras uttalade könsidentitet.