Prideflaggor har stulits från Eskilstuna kommun och vid kyrkan samtidigt som flera arrangörers lokaler har saboterats med nazistisk propaganda, rapporterar SVT Sörmland.

Bland annat har ABF Sörmland (Arbetarnas bildningsförbund), som kommer att agera Pridehouse, haft nattligt besök av nazister.

”I natt har ABF-huset i Eskilstuna haft påhälsning av nazister som ”spärrat av” entrén till ABF-huset med ett tydligt budskap: ”Krossa homolobbyn”.

För oss är detta oerhört viktigt, en central del av vår idé om att vara en positiv kraft i Eskilstuna och Sörmland. ABF är en partipolitiskt och religiöst oberoende organisation men också en organisation som alltid tar ställning för mänskliga rättigheter, jämställdhet och mot rasism och annan typ av förtryck. HBTQ-rättigheter är mänskliga rättigheter och all kärlek är bra kärlek – det vill vi vara med och manifestera och sprida kunskap kring.”

Till SVT Sörmland säger polisen att säkerhetsläget inför morgondagen dock är under kontroll.

– Vi har bra resurser. Den största farhågan jag har är att de här yttringarna har skapat otrygghet och det är svårt att påverka, säger kommunpolis Thomas Bergqvist till SVT.

På Eskilstuna Springprides Facebooksida uppmanar de alla att sluta upp och stå kvar efter sabotaget.

– Springpride känns viktigare än någonsin. Slut upp. Stå kvar. Kärlek och mångfald är mycket större än rädsla och hat, skriver de.

I natt har ABF-huset i Eskilstuna haft påhälsning av nazister som ”spärrat av” entrén till ABF-huset med ett tydligt…

Publicerat av ABF Sörmland den 17 maj 2018