OBS! Denna text är inte lämplig för känsliga läsare. 

– Jag kan bara hoppas att det plågar dig, sade domaren George Lomeli när han läste upp straffet till Gabriels mamma Pearl Fernandez i torsdags.

Hon erkände sig medskyldig tillsammans med sin pojkvän Isauro Aguirre, 37, som dömdes till döden redan i december förra året.

Mamman undvek dock dödsstraff och fick istället livstidsfängelse.

Pearl larmade 911 den 22 maj 2013 och uppgav att hennes son inte andades efter att ha fallit omkull. Men när sjukvårdarna anlände till hemmet i Los Angeles hade åttaåringen skador som vittnade om något helt annat.

Bland annat hade han en spricka i skallen, brutna revben, bränd och avriven hud, utslagna tänder och luftpistolkulor i könsorganet.

– Det behöver inte ens sägas att det här brottet är fasansfullt och omänskligt i den renaste formen av ondska. Det kan inte kallas djuriskt då djur faktiskt tar hand om sina unga, fortsatte Lomeli.

Fick sova intryckt i ett litet skåp

Under rättegången har det framkommit att styvpappan och mamman även har sprayat pojken med pepparspray, låst in honom i ett skåp i längre tidsperioder, tvingat honom att äta kattavföring samt sina egna spyor.

– Han tvingades sova intryckt i det lilla skåpet, med händer och fötter bakbundna. Det finns ingenting värre på vår jord än en vuxen som mördar och torterar ett oskyldigt barn, sa åklagaren Jonathan Hatami under en tidigare del av rättegången.

Åklagaren menar att motivet till den utdragna tortyren som ledde fram till pojkens död var att föräldrarna misstänkte att han var homosexuell.

Under rättegången hördes även Gabriels skolfröken Jennifer Garcia som fördömde föräldrarna.

–Jag tänker på honom varje dag, allt han ville var att bli älskad. Jag hoppas att han nu fått ro och jag vet att tillskillnad från honom så kommer hans mördare aldrig få vila. De kommer få lida resten av sina liv, och jag vet att jag inte är den enda som hoppas att de får känna samma misshandel som de utsatte Gabriel för och många gånger värre.

Mordet har också lett till att fyra socialarbetare i Los Angeles har dömts för barnmisshandel eftersom de inte har agerat tillräckligt i Gabriels fall.