Den här texten är inte lämplig för känsliga läsare.

Den tioåriga pojken från Lancaster, Kalifornien dog av skallskador förra veckan. Hans mamma sa till polis att han trillat omkull och slagit i huvudet.

Men pojkens kropp vittnar om allvarliga missförhållanden som lett fram till hans död. Anthony var enligt amerikanska Los Angeles Times gravt undernärd och hans kropp var ”helt täckt” med brännmärken från en cigarett.

Enligt socialtjänsten har de fått 13 samtal från skola och anhöriga som varnat för att Anthony levde under farliga förhållanden. Men enligt den amerikanska myndighetschefen för socialtjänsten, Bobby Cagle, är det ännu för tidigt att veta om Anthonys död är ett resultat av misslyckat arbete från deras sida.

I början av juni ska Anthony ha gått ut med att han ”är kär i killar och tjejer”. Något som hans moster Maria Barron säger visar hur modig han var, rapporterar Gay Star News.

Mostern är en av de som ihärdigt varnat myndigheter om att Anthony var i fara i systerns hem.

Till Los Angeles Times säger hon att Anthony och hans syskon utsatts för sexuella övergrepp, misshandel, svält, uttorkning samt att de ska ha låsts in i garderober.

Fallet har jämförts med mordet på åttaåriga Gabriel som torterades till döds av sin mamma och styvpappa eftersom de misstänkte att han var gay. Gabriel bodde endast ett stenkast bort från Anthony i grannstaden.