Upplägget är detsamma som alltid. Varje riksdagsparti har en egen dag där partiledaren håller ett tal. Först ut idag, söndag, är Moderaterna som följs av Vänsterpartiet (måndag), Liberalerna (tisdag), Centerpartiet (onsdag), Socialdemokraterna (torsdag), Kristdemokraterna (fredag), Sverigedemokraterna (lördag) och Miljöpartiet (söndag den 8:e).

Sök i hela programmet här!

Queer Bergman-cinemaoke

Söndag 1 juli kl 17-20. Mellangatan 45.

En programpunkt som är spännande men säkerligen skulle göra våra ansikten en nyans rödare. I år skulle Ingemar Bergman, Gotlands stolthet, ha fyllt 100 år och det firas hela året på en otrolig mängd olika sätt. Cinemaoke med Bergman ska ”ge publiken möjlighet att kliva in i de rum där filmscenerna utspelas för att på ett lekfullt och lustfyllt sätt att förkroppsliga de erfarenheter och känslor som gestaltas på duken”. Vi tar en öl innan!

 

Vad vill egentligen partierna inom hbtq-frågor?

Tisdag 3 juli kl 15.00-15.50

Det är valår och det är viktigare än någonsin att ha koll på de aktiva partierna så att du kan tänka själv i september. Därför älskar vi RFSL och Syretidningarnas partiutfrågning med tema hbtq där Socialdemokraterna, Liberalerna, Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Moderaterna medverkar.

 

Extremhögerns hot mot hbtq-rörelsen

Onsdag 4 juli kl 13.00-13.45. Södertorg 17.

Ett ämne som är ständigt aktuellt men nu kanske mer än någonsin. ”Förra året stördes Mångfaldsparaden under Almedalsveckan av Nordiska Motståndsrörelsen och flera andra Pride-festivaler runt om i landet stördes eller attackerades. Hbtq-rörelsen är en av måltavlorna för det högerextrema hatet.”

 

Mångfaldsparaden

Torsdag den 5 juli kl 14.30. Strandvägen.

RFSL Gotlands årliga Mångfaldsparad är enligt oss det härligaste eventet under veckan. Förra året demonstrerade Nazister mot deltagarna som stolt marscherade vidare. ” Tycker du att alla människor, oavsett ex. kön, funktionsförmåga, etnicitet, eller sexuell läggning, ska ha samma rättigheter och möjligheter? Idag finns partier som vill avskaffa rättigheterna som tidigare kämpar vigt och offrat sina liv för. Att gå i paraden är markering mot all sådan politik.”

 

Kulturpropaganda med Riksteatern

Hela veckan på nätet och Riksteaterns Instagram.

”Under Almedalen tar den dystopiska framtidsmyndigheten Svenskt Kulturturistcenter över Riksteaterns kanaler och kommer befinna sig på plats i Visby och sprida sin populistiska propaganda. Att inte prioritera kulturpolitiken är ett hot mot demokratin. Det öppnar upp för att strömningar, som inte vill se kulturen som en fri och obunden kraft, kan ta ägandeskap över kulturpolitiken och använda den som ett verktyg för nationalistisk propaganda”

Vi ser fram emot att följa Riksteaterns mock up av hur det kan se ut om vi inte får ha oberoende kultur.