Han blev rikskändis för sina fantastiska chokladkreationer i Dessertmästarna. Markus, eller Cake Cowboy, driver idag en ”Chocolate Saloon & Grocery” i den lilla byn Kivik i Skåne. Han flyttade dit för att få en förändring och ett lugnare tempo och utanför sin lokal hängde han upp en regnbågsflagga.

– För mig handlar regnbågsflaggan om medmänsklig kärlek och jag ville vara tydlig med att alla är välkomna hit. Det spelar inte någon roll vem du är, jag vill bara att vi ska älska varandra och därför har jag flaggat.

Men den Pridefärgade flaggan provocerade och han fick snabbt påhälsning av nazister.

– En eftermiddag förra veckan var flaggan borta, jag trodde först att någon snorunge hade snott den. Jag åkte hem för att sova och när jag vaknade hade någon klistrat klisterlappar med budskapet ”krossa homolobbyn” på min bil.

Markus utanför Cake Cowboy.

Markus polisanmälde händelsen och beställde ett gäng nya Prideflaggor.

– Hade jag inte hissat flaggan hade jag kanske sluppit det här men då hade jag inte heller stått lika tydligt för den jag är och det jag tror på. De kan inte tysta mig med några jävla klistermärken, jag vet vad jag tror på och det är kärlek och mångfald.

Han skrev om händelsen på sin Facebooksida och snabbt slöt Kiviksborna upp bakom honom.

– Jag har varit här ett tag nu och det har inte alltid varit så självklart. Vissa har frågat hur länge jag blir kvar och varför jag måste visa att jag är homosexuell genom att hissa Prideflaggan. Men det handlar inte om att jag måste visa hela världen att jag är bög, det är en fredsflagga.

Och nu ska den svaja över hela byn.

– Nazisterna fick oss att komma närmare varandra. Jag har fått en enorm uppbackning och på söndag hissar 30 företagare regnbågsflaggan för att visa solidaritet efter det som hänt. Såhär ska det inte vara i Kivik och vi tänker inte hålla tyst om det här.

Ett välkomnande jag fick i morse. E detta Kivik ? Är det så vi skall bemöts våra medmänniskor i Sverige

Publicerat av Cake Cowboy Torsdag 19 juli 2018