Vad kan vi förvänta oss från din medverkan under Comedy-kvällen?

– Ja det blir ungefär lika hett som Morden i Midsomer. Lika coolt som Barnmorskan i East End och lika självgott som ett herrlag i fotboll.

Har du sett de övriga komikerna som uppträder?

– Självklart! Pernilla och jag startade humorklubb på gamla flatbaren Momma för åtta år sen. Sen dess har vi gjort massa skoj. Jamie och jag stod på samma scen under Malmös Pride. Hannes har jag sett på Pernillas klubb Stand Up Yours på Kägelbanan. Alla är fantastiskt roliga och bra!

Vilka är dina egna favoritkomiker?

– Ja, där är ju Smack the Pony och AbFab stora influenser fortfarande och jag tycker också att Melissa McCarthy Kate McKinnon, Amy Poehler och Tina Fey som någonstans alla kretsat kring SNL är helt enastående.

Vilken roll har humor på EuroPride?

– Inte särskilt stor. Kärlek och alla människor man möter är den absolut största. Så är det bara. Jag tycker man ska få vara på Pride. Ledsen eller glad. Humoristisk eller plakatpolitisk. Men kärlek är alltid störst.

Du har ju erfarenhet från Pride som bland annat konferencier för invigningsgalan. Föredrar du ståupp-scenen eller invigningen?

– Jag tycker att standup och humor är stark oavsett i vilket sammanhang men nyckeln är öppenhet och tolerans. Misogyn stämning är aldrig kul var den än är. Sen kan jag ju säga att Pride alltid bjuder på öppen, glad stämning.

Vad betyder Pride och årets tema ”Redo för nästa steg” för dig?

– (skratt) Ingen aning. Pride verkar vara samma steg för mig. Jag började med standup på Pride för tretton år sedan och jag fortsätter med det.

Hur kommer du själv fira Pride? Kommer du gå i paraden?

– Jag firar alltid.

Datum/tid: idag 20:30–21:30

Uppträdanden

Plats: EuroPride Park (Regnbågen)

Östermalms IP, Södra Fiskartorpsvägen 2