Hur kommer det sig att ni valt att vigas i Stadshusparken under Pride?

– Vi hade bestämt sen en tid tillbaka att vi skulle gifta oss i maj i bostaden och det skulle vara ett överraskningsbröllop. Vi hade bjudit bara bjudit släkt och vänner och ingen visste någonting. Men vi missade en detalj, det här med hindersprövningen som jag trodde vi skulle få på en vecka men det tog fem veckor. Så vi hade en låtsaspräst så det blev inte juridiskt giltigt. Sen letade jag lite efter sådana här saker och så var det Pride. Jag läste om detta och blev överlycklig! Pride är som pricken över i:et, det är sådan glädje och harmoni. Men då ringde jag och pratade med de som organiserar det hela och då hade de bara X antal par. Men jag gav mig inte och ringde och tjatade och tjatade tills de inte kunde säga nej. Vi blev jätteglada! Det var en slump helt enkelt, jag visste inte om att de hade sådant. Sen tycker jag allt som har med Pride att göra är minnesvärt. Det är sådan kärlek och glädje oavsett om man känner folk eller är vänner. Det kan inte bli bättre, ett minne för livet.

Vad har ni för förväntningar?

– Inga förväntningar överhuvudtaget. Det stora för mig är att denna dag den tredje augusti få dela resten av livet med min fantastiska partner Eva. Ingenting annat.

Vad betyder Pride och årets tema ”Redo för nästa steg” för er?

– Jag har ju varit gift och levt på andra sidan av livet. Det här är ju så speciellt att ta steget gemensamt framåt. Man får jobba lite extra för att leva i den här världen tycker jag. Det är helt fantastiskt att det är så mycket kända profiler som når ut på ett helt annat sätt och är med och förstärker det hela.

Hur kommer ni fira Pride i övrigt?

– Vi kommer fara in till Östermalms IP och lyssna på duktiga Anja Pärson och Pia som håller något invigningstal. Gå runt och strosa, och känna magkänslan. Sedan fortsätter det med schlagerkvällen, självklart. Sedan lite föreläsningar så man riktigt tagit del i allting. Vi är sugna på många av de härliga karamellerna som presenteras.

Kommer ni gå i paraden?

– Självklart! Det kommer vi göra. Det är ju en glädjefylld manifestation. Så mycket kärlek, för människors rättigheter som man inte har tänkt på när man levt på andra sidan tidigare. Vi kommer inte gå med någon speciell utan vi vandrar, står och tittar, ser något fantastiskt, går en stund och sedan glider man åt sidan och inväntar nästa tåg. Det är vad vi har planerat.

Datum/tid: Fred 3 aug 13.00-16.00

Plats: Stadshusparken

T-bana: T-centralen/Rådhuset