Vilken samling hits gänget har gett oss genom åren! Vi fick verkligen energi de luxe av Tess Merkel Solomons, Lina Hedlund och Andreas Lundstedt under aftonen. De radade upp ett pärlband av hits från sin fantastiska låtskatt.

Varje gång jag ser dem på scenen så slås jag av hur mäktigt det är att vi har (haft) en sådan här grupp i Sverige. En grupp som gör exakt det vi älskar: Ger oss refrängstarka låtar medan de bjuder på dans iförda outfits som verkligen skriker popstjärna samtidigt som de genomför gnistrande shower, alltid med glimten i ögat. Plus med en enorm mängd regnbågskärlek. De lämnar ett enormt tomrum efter sig och just nu har jag extremt svårt att se att musikklimatet i Sverige (världen) skulle lyfta fram en sådan är akt. Det gör mig både nostalgisk och ledsen.

Om man läst kvällspressen de senaste dagarna så visste man att det väntade en överraskning under kvällen. Ex-medlemmarna Magnus Carlsson och AnnikaFiore skulle dyka upp! Och det gjorde dom. Men tyvärr föll den ”överraskningen” lite platt.

Efter en mängd hits där Magnus sjungit en stor del, (Physical! Alcastar! Not a Sinner Nor a Saint!) som trion körde på egen hand, dök han upp i relativt okända Singing To Heaven. Det blev såklart stort fint jubel i parken när sångaren gjorde dök upp på scenen, men entrén kunde gjorts betydligt mer effektfull, till en starkare låt. AnnikaFiore å sin sida fick en onödigt lång entré innan Crying at The Disco satte igång. Iklädd mask skred hon in efter ett gäng hunkiga dansare, medan resten av Alcazar lämnade scenen!? Det blev så klart jubel där med, men båda comebacker hade kunnat göras så mycket effektfullare. Varför kom inte båda in under Not a Sinner Nor a Saint? Eller gemensamt i finalens Someday? Synd på en så fantastisk grej.

Slutet av showen var däremot en riktig Prideklassiker där kvintetten gjorde 2003 års nämnda Pridelåt Someday tillsammans som grand finale. Så mäktigt och snyggt, och helt rätt att avsluta den här delen av EuroPride med.
Tack älskade Discodefenders för allt ni gett oss genom åren!

Här är setlistan:
In the name of Love

Blame it on the disco

We keep on rockin

This is the world

Sexual guarantee

We didnt start the fire

Headlines

Alcazar

Physical

Not a sinner nor a saint

Dont you want me

Singing to heaven

Stay the Night

Crying at the Discoteque

Someday