Trans Lifeline är en organisation i USA som har en krislinje för transpersoner, som drivs av transpersoner. De rapporterar att antalet samtal de tagit emot har fyrdubblats sedan det kom fram att Trump administrationen ska lägga fram ett förslag som raderar transpersoners identitet.

På organisationens instagram så har de också skrivit att antalet personer som ringer första gången har dubblerats och nu vädjar de om donationer för att få hjälp med hanteringen av samtal.
– På Trans Lifeline så ser vi nu att politiska beslut och förslag som händer i nutid, inte bara sker i något vakuum. Beslut som fattas har direkt påverkan på riktiga människors liv, säger förvaltningschefen Sam Ames till Teen Vogue.

Sam Ames berättar också att organisationen märkt av en tydlig ökning att de som ringer kommer från Massachusetts. Delstaten ska ha en folkomröstning om transpersoners rättigheter i nästa vecka.
– När politiken leker med mänskliga rättigheter hos utsatta grupper så kommer det bli konsekvenser. Men det är dessa situationer som Trans Lifeline finns till för.