Under söndagen skulle Henrik Johansson, en av de medverkande i föreställningen, genomföra en sagostund för några barn på Östersunds bibliotek. Biblotekarien frågade om Henrik mottagit några hot och berättade att NRM varit där tidigare.

– Efter första sagostunden ser jag att en man ställt sig i närheten och stirrar på mig medan jag blir intervjuad av Östersunds-Posten. Jag får höra att han tidigare setts i NMR-sammanhang. När reportern uppmärksammar honom blir han aggressiv i tonen och uttrycker sin avsky mot arrangemanget, berättar Henrik för Östersunds-Posten.

Ordföranden för RFSL i Östersund fick ta emot flera hot från mannen. Polis kallades till platsen. Efter att mannen till slut lämnat biblioteket kunde söndagens andra sagostund börja.

– Hela händelsen var väldigt obehaglig men sköttes bra av alla på plats så att barnen inte kände sig obekväma. Jag blev skakad men var fast besluten att genomföra den andra sagostunden. Det blev till slut ännu en jättefin stund och det kändes som en seger, säger Henrik Johansson.

”Turnén fortsätter som planerat”

Peter Wallenberg är initiativtagare och konstnärlig ledare för ”Bland drakar och dragqueens”. Han säger att projektet och föreställningarna är väldigt uppskattade, men att de är medvetna om att det finns en liten grupp vuxna som hatar det.

– Vi får enormt mycket stöd, vi vet att vi behövs och vi är inte rädda. Turnén fortsätter som planerat. Vi kommer att föra en tätare dialog om säkerhetsaspekten med varje plats vi besöker framöver. Vi ger inte upp utan kommer fortsätta att sprida magi och glädje och visa barn att alla får vara den de är.