Den 26-åriga mannen hade bestämt träff via Facebook, men när han kom till mötesplatsen attackerade två män honom. Han blev rånad och utsatt för övergrepp. Efteråt valde han att gå till polisen för att anmäla, detta rapporterar organisationen Shams.

En domare beslöt att han skulle genomgå en anal kroppsundersökning för att fastställa om han haft sex med män tidigare. Dessa undersökningar har fördömts av flera forskare och anses inte kunna bevisa något.

Resultatet av ”undersökningen” visade att han inte ska ha haft sex med män tidigare. De gick även igenom mannens sociala medier och telefon, men inga ”bevis” hittades. Ändå har de gått vidare med åtal.

Mannen blev dömd till sex månaders fängelse för sodomi samt ytterligare två månader för falsk polisanmälan. De två anklagade männen dömdes till fängelse i sex månader för sodomi, sex veckor för rån och två veckor för våldsamt uppförande.

Samkönat sex är olagligt i Tunisien och antalet domar ökar. Från 56 domar 2016 till 127 förra året, enligt organisationen Shams. Tunisien har tidigare också kritiserats för att tortera homosexuella män.