På söndagen valde styrelsen i RFSL Blekinge att avgå, och det beslutades samtidigt att föreningen också ska lägga ner för tillfället, rapporterar SVT Nyheter.

– Det har varit engagemang från medlemmar tidigare men det har dalat, säger föreningens före detta ordförande Niklas Ohlsson till SVT Nyheter, om varför styrelsen avgick.

Niklas Ohlsson hoppas dock på att det kommer ske någon typ utav fortsättning, eftersom föreningens tid ännu inte riktigt är förbi. Inom två månader ska det hållas ett extra årsmöte. Där ska man ta beslut om föreningen ska läggas ner helt och hållet, leva vidare som vilande eller om några nya vill ta över facklan och fortsätta med nya krafter.

– Det finns två andra hbtq-föreningar i länet, Stolta Föräldrar och Karlskrona Pride. Så hbtq-rörelsen både i Karlskrona och länet kommer leva vidare. Men RFSL:s framtid kan jag inte svara för, säger Niklas Ohlsson.

Speciellt måttband för penisen

Qruiser har en tråd om nedläggningen skapats där flera engagerat sig och gett både ris och ros med glimten i ögat. En användare skriver:

”Verkar livat och väldigt speciellt i Blekinge:). Jag minns penismåttbanden i Blekinge 2016 för att locka unga killar till ungdomsmottagningarna:)”

Sedan länkar användaren till en gammal artikel från SVT om måttbandet.

En annan är positiv till RFSLs framtid:

”Finns det militärer, då finns det bögar. RFSL blir nog kvar.”