Mannen bakom festivalen är Navid Kabiri,
Navid har jobbat med stora events i över 12 år och har länge känt att det saknas en kärleksfestival som är gratis.
– Jag vill förena alla åldrar, kön, sexuella tillhörigheter och nationaliteter, under regnbågens färger i en stor kärleksfestival. Vi hoppas på att så många som möjligt besöker oss under dessa två dagar! Ambitionen är att Stockholm Rainbow Weekend ska bli en återkommande höjdpunkt i Stockholm.
Den 2 och 3 augusti kommer festivalen att bjuda på artister, utställare, restauranger, caféer och barer i samarbete med Operakällaren AT.
– Det har alltid varit en dröm att få hålla en kärleksfestival, att få jobba med världsartister och få bjuda in hela Stockholm och alla våra turister på ett riktigt roligt program som dessutom är gratis och tillgängligt. Och jag ska göra allt för att inte ha det så inhägnat. Men det finns regler för exakt hur öppet man får ha det och dessa kommer vi såklart att följa.
 Festivalen är gratis, hur är tanken att detta ska gå ihop?
– Vi har underbara samarbetspartners som hjälper oss med våra utgifter, men letar alltid efter nya partners som kan få oss att ta det ett steg längre. Tveka inte att höra av er om ni vill vara delaktiga. 
Festivalen sammanfaller med Prideveckan i Stockholm, varför just de här datumen?
– Det är högsommar, turismen flödar och Pride firas i vår vackra stad. Ju fler aktiviteter på stan, desto roligare för hela Stockholm. Jag skulle inte vilja se oss som konkurrenter utan som ett komplement till Stockholm Pride. Jag är en visionär och har en dröm som jag vill uppfylla. Jag älskar Stockholm, är en sann stockholmare och vill göra öka turismen och skapa möjligheter.
 
Förutom att arrangera en gratisfestival vill Stockholm Rainbow Weekend ge tillbaka till de som behöver mest. Under festivalen kommer de därför att samla in pengar till Regnbågsfonden och arbetet för HBTQ-personer i världen. Navid ser allvarligt på situationen för regnbågspersoner ute i världen.
– Detta engagemang som vi ser som väldigt viktigt i dagens samhälle då kalla vindar blåser i många länder med hårt klimat för regnbågspersoner. En fest för alla ska också kunna hjälpa andra. Redan nu kan man swisha en valfri summa till 123 900 55 21 och skriva ”Rainbow Weekend” under meddelanden för att bidra till Regnbågsfondens arbete.
Vi är oerhört nyfikna på scenprogrammet. Har ni några bekräftade artister?
– Det kommer jag avslöja senare i sommar. Det blir inga temakvällar utan en salig blandning av det bästa. Stora artister blandat med världskända drugor och underhållning på högsta nivå. Min meritlista på att boka stora artister till Stockholm är väldigt lång så jag kommer inte göra publiken besvikna denna gång heller…
Slutligen, anordnar du fester som vanligt under den här veckan?
– Det kommer jag absolut att göra. Clean-efterfesterna kommer att bli lika storslagna som dom varit de senaste 12 åren. Håll utkik för vi släpper info inom kort!Håll dig uppdaterad på Stockholm Rainbow Weekend på Facebook och Instagram.