Sedan början av 80-talet har Frigörelseveckan och sedan Pride avslutats med en mässa i Storkyrkan i Stockholm. Ett religiöst firande som ofta fyller kyrkan och som besökts av flera biskopar.
I år hålls för första gången firandet av den judiska vilodagen i Stora synagogan strax intill Kungsträdgården. Regnbågs-Kabbalat Shabbat leds av nye rabbinen David Lazar och dessutom kommer Yonatan Gher från Jerusalem Open House, en verksamhet som tidigare tilldelats QX Hederspris. Vid firandet medverkar också Patrick Levi från den israeliska hiv/aids-rörelsen och från Svenska kyrkan medverkar domprost Åke Bonnier och Birgitta Winberg.
Jacob Kellerman underhåller vid gitarren.
Shabbat-firandet är öppet men på grund av säkerhetsläget så ber judiska församlingen de som vill medverka att ta med sig giltig ID-handling
Efter Regnbågs-Kabbalat Shabbat blir det Klezmer-konsert på Mälarpaviljongen. Traditionsenligt presenterar paviljongen tillsammans med bland annat QX orkestern Sternfall, med sångaren Nils Harning i en av de mer dansanta kvällarna vid Norr Mälaratrand.



David utför första samkönade judiska vigseln i Sverige