Stefan Löfven på Stockholm Pride 2016.

Statsminister Stefan Löfven, Socialdemokraterna 👎

”I år har han dessvärre inte möjlighet att medverka, men har som bekant deltagit flera tidigare år, bland annat 2018”, skriver Gösta Brunnander, statsministerns pressekreterare.

Jonas Sjöstedt i Stockholm Pride 2014

Jonas Sjöstedt, Vänsterpartiet 👍

– Jag går i Prideparaden i Stockholm varje år. Jag vill visa att Vänsterpartiet står för en fri, öppen och tolerant syn på människor, säger Jonas Sjöstedt till QX.

– Dessutom är det väldigt roligt! Det som är så kul med att gå i Pride-parader är värmen och samspelet mellan dem som går i tåget och dem som är i publiken. Det är härligt att se de stolta föräldrarna, Pride-flaggan, olikheten som manifesteras och bejakandet av att människor får vara som de är. Pride har blivit en av Sveriges stora folkfester.

Isabella Lövin och Gustav Fridolin på Stockholm Pride 2017.

Isabella Lövin, Miljöpartiet 👍

– För mig är det en självklarhet att stå upp för alla människors lika rätt, och jag ser med glädje fram emot att fira kärleken i årets Prideparad. Även Per Bolund, språkrör, finansmarknads- och bostadsminister, kommer också delta i paraden, säger Isabella Lövin.

Annie Lööf på partiledardebatten som anordnades under Europride 2018.

Annie Lööf, Centerpartiet 👎

”Annie Lööf har gått i Pride paraden många gånger, men i år kommer hon uppmärksamma denna viktiga parad på distans. Centerpartiet kommer självklart att vara representerade på hög nivå, bland annat genom Fredrick Federley som är vice partiledare och Europaparlamentariker för Centerpartiet”, skriver Stina Wernersson, pressekreterare till Annie Lööf.

Ulf Kristersson, Moderaterna 👍

– Jag kommer att delta i paraden, men på grund av en knäskada kommer jag inte kunna gå. Istället kommer jag åka elmoppe i paraden! Jag deltar för jag tycker det är viktigt att försvara alla människors rätt att älska vem de vill. Det borde vara en självklarhet 2019, men hedersvåld och hatbrott visar att så inte är fallet, säger Ulf Kristersson.

Nyamko Sabuni som Cat Woman på Stockholm Pride 2010.

Nyamko Sabuni, Liberalerna 👍

– Ja, jag kommer att gå Prideparaden därför att det är viktigt att stå upp för HBTQ-personers rättigheter och alla människor lika värde. Hoppas vi ses där, säger Nyamko Subani.

Ebba Busch Thor på Stockholm Pride 2016. Det året blev hon den första partiledaren från KD att delta i en Prideparad.

Ebba Busch Thor, Kristdemokraterna 👍

– För mig är det viktigt att gå i Prideparaden för att stå upp för rätten att vara bög, flata eller transperson oavsett om du bor i storstan, förorten eller på landsbygden. I år känns det särskilt viktigt att gå i paraden då jag gör det tillsammans med min vän Martin Hallander, förbundsordförande för KDU, som kom ut tidigare i år, säger Ebba Busch Thor.

Jimmie Åkesson, Sverigedemokraterna 🚫

Sverigedemokraterna är inte välkomna att delta i Prideparaden för Stockholm Pride, då organisationen menar att partiet inte följer deras värdegrund.