Resultatet blev 332 mot 99 vilket innebar att underhuset antog förslaget om att uppmana regeringen att införa könsneutrala äktenskap i Nordirland.
Går det igenom innebär det att Nordirland skulle ha liknande lagar som resten av Storbritannien. I republiken Irland blev samkönade äktenskap tillåtna för fyra år sedan. Det skulle dessutom innebära fria aborter i landet, som nu endast tillåter aborter om det är fara för moderns liv, eller om det skett en våldtäkt.

– Nu har vi chansen att göra det rätta. Folket i Nordirland, i Storbritannien och i Irland har ögonen på oss nu, säger Connor McGinn, som företräder Labour partiet och själv är uppvuxen i Nordirland.

Karin Smyth, som är minister i Nordirland, säger att röstningen för att legalisera samkönade äktenskap är ett stort ställningstagande för den mördade journalisten Lyra McKee. Hon planerade sitt bröllop med sin partner Sara Canning, men blev skjuten och dog i den nordirländska staden Derry.

I nuläget är detta bara ett förslag om att Nordirland ska legalisera samkönade äktenskap, men risken för att det inte skulle gå igenom sägs vara mycket lite.