Donald Trump fick frågan från The Washington Blade om Vita Husets förslag om att implementera ”religiös frihet” inom bland annat sjukvården. Om förslaget går igenom skulle det innebära att företag kan diskriminera hbtq-personer enklare. På det svarade han.

”Jag tycker att jag har gjort ett väldigt bra jobb för det communityt. De är nöjda med vad jag gjort.”

Däremot talar presidentens handlingar emot honom. Under de senaste två åren har lagt fram förslag som fråntar grundläggande skydd mot diskriminering av hbtq-personer. Dessutom har han fått igenom att transpersoner inte ska kunna vara aktiva inom armén.

Administrationen har också luckrat upp lagar som gör det möjligt för försäkringsbolag att i större utsträckning diskriminera transpersoner. Presidenten själv har heller inte gjort något uttalande för att uppmärksamma Pride Month som var i juni, vilket gjordes av både Bill Clinton och Barack Obama, när de var presidenter.

Så vad Donald Trump egentligen menar när han säger att han gjort ”ett bra jobb” är svårt att veta. Men kanske kan han berätta mer om det om 15 månader, när det återigen är dags för presidentval i USA.