Att John Galliano förklarade sig oskyldig och skyllde på alkoholmissbruk hjälpte inte.
Idag föll den villkoriga domen, 6 000 Euro i böter. Han fälls för två incidenter under på baren La Perle i Paris. Dels i oktober förra året då en 47-årig kvinna kallades ”a fucking Jewish bastard” och dels i februari i år då en annan kvinna fick höra att hon hade ett ”smutsigt judeansikte”. Kvinnan fick under 45 minuter utstå Gallianos förolämpningar och hennes partner fick när han ingrep veta att han var ”en smutsig asiatisk skit”.
Galliano var ångerfylld då han i juni hördes av domstolen och hävdade att han var drogad av valium och alkohol. ”Detta är inte åsikter jag har eller tror på”, sa han när den video där han två italienska kvinnor lyckades filma hans förolämpningar togs upp som bevis. ”I videon ser jag någon som behöver hjälp”, sa han.
– I hela mitt liv har jag kämpat mot fördomar och diskriminering, något jag själv blivit utsatt för. Detta är inte John Gallianos känslor.”
Domstolen fäller honom villkorligt vilket innebär att han hamnar i brottsregister men slipper betala böterna.
Han har tidigare avskedats från sin post som chefsdesigner på Dior efter att videon blev offentliggjord.
Till Sky News säger Gallainos advokat att han är nöjd med domen eftersom domstolen tagit hänsyn till hans missbruk och att han nu försöker göra något åt det.

Skandalen Galliano