En stämningsansökan har lämnats in till en domstol i Los Angeles mot skådespelerskan Rosario Dawson och hennes familj, rapporterar NBC News.

Dedrek Finley, en man med transbakgrund, är en gammal vän till familjen. Han flyttade från New York, där Dawson växte upp, till Los Angeles för att hjälpa henne att renovera sitt hus. Under perioden av renoveringen skulle han få bo i ett hus på skådespelerskans gård.

2017 ska Finley ha berättat för Rosario Dawson att han var trans och bett henne och hennes familj att börja använda manliga pronomen när de tilltalade honom. Något som Dawson ska ha ignorerat.

När Finley konfronterade henne om felkönandet ska Dawson ha sagt ”Spelar roll. Du är en vuxen kvinna”.

Trakasserierna ska ha blivit fysiska 2018 när familjen bad Finley att flytta ut och drog ner hans arbetstimmar. Rosario Dawsons mamma Isabel ska då ha knackat på hans dörr för att sen slita sönder nätet på ytterdörren för att försöka slå honom samtidigt som hon ska ha sagt ”du är inte mycket till man nu va”.

Rosario Dawson anklagas för att ha anslutit sig till bråket och tryckt ner Finley på marken så att hennes mamma kunde slå honom.

När han kom loss tillkallade han polis som förde honom till sjukhus och utfärdade ett besöksförbud mot skådespelerskan, enligt Finley.

Skådespelerskan har ännu inte kommenterat stämningsansökan.