Nordfront som är kopplat till Nordiska motståndsrörelsen publicerar nazistisk propaganda på nätet. De har även en papperstidning som delats ut under Almedalsveckan.

Markus Larsson, var tidigare ansvarig utgivare för tidningen och medlem i NMR. Han har nu lämnat rollen och har istället anslutit sig till den nazistiska utbrytargruppen Nordisk styrka, rapporterar Expressen.

I tisdags dömdes han av Örebro tingsrätt till fyra månaders fängelse för två olika publiceringar, ett ovanligt straff för en ansvarig utgivare i Sverige.

För den första artikeln döms Larsson för hets mot folkgrupp efter att ha kallat homosexuella för ”perverterade pedofiler” när han skrev om nazister som ”sanerat orten Kivik i Simrishamns kommun från fientliga bögflaggor”, rapporterar Expo.

I den andra artikeln publicerades en film från terrordådet i Nya Zeeland där Brenton Harrison Tarrant sköt ihjäl 51 personer och skadade ytterligare 50 i två moskéer.

Gärningsmannen filmade attacken och det var den filmen som Nordfront  publicerade tillsammans med bitar av Tarrants nazistiska manifest. Publiceringen döms av Örebros tingsrätt som olaga våldsskildring.