Josh Rimer, som utsågs till Mr Gay Canada 2019 ska gifta sig med fästmannen i april 2020. Planen var att ha bröllopet på all inclusive-resorten The Sheraton Buganvilias Resort & Convention Center i Puerto Vallarta, Mexiko.

Under ett telefonsamtal med en anställt på hotellet förklarade Rimer att de behövde två stycken corsager, istället för en blombukett och en corsage, då de är ett manligt par. Varpå den hotellanställda ska ha blivit märkbart besvärad och sagt att de ”inte specialiserar sig på gayäktenskap” och att det finns ”andra ställen för sådant”, rapporterar LGBTQ Nation.

I ett mejl från hotellet fick han senare bekräftat att de inte var välkomna att gifta sig där.

”Jag är oändligt tacksam att du har tänkt på Sheraton för din stora dag. Däremot så är vår hotellpersonal inte specialiserade i att anordna samkönade bröllop och vi vill inte göra ditt bröllop som en testomgång, eftersom vår service kanske då inte kan jämföras med vad som förknippas med Sheraton.”

Rimer tog till Youtube där han kritiserade hotellet och ifrågasatte vad det ”speciella” var med deras sällskap.

– 95 procent av gästerna är heterosexuella så jag och min fästman är i stort sett de enda homosexuella där.

Marriott som äger Sheraton har svarat Rimer efter hans berättelse blev känd och ber om ursäkt. De lovar också att göra allt för att undvika att det upprepar sig.

När hotellkonkurrenten Hilton fick höra om Rimers upplevelse hörde de av sig med ett oemotståndligt erbjudande. På instagram erbjöd sig Hilton Puerto Vallarta att anordna bröllopet gratis.

– Vi håller gladeligen i ceremonin och bröllopsfesten gratis för er och 45 gäster.

Rimer och fästmannen har tackat ja till erbjudandet och ser fram emot ett vårbröllop i soliga Mexiko.