På sin Instagram kommer den amerikanska tidigare konservativa republikanska parlamentarikern Aaron Schock ut som gay. Schock invaldes i Representanthuset 2009 för delstaten Illinois 18:e distrikt. 2015 lämnade han sin plats efter att ha avslöjats ha använt skattemedel för att finansiera privata resor och verksamheter.

Nytillskottet i det öppna hbtq-communityt har fått blandat bemötande då han inte bara röstade emot samkönade äktenskap i USA, utan också röstade för ett förbud mot gayäktenskap i grundlagen, vilket LGBTQ Nation har rapporterat om.

I sitt långa, offentliga ”komma ut”-brev tackar han de hbtq-aktivister som varit hans politiska motståndare, och erkänner att det är de som gjort det möjligt för honom att idag komma ut som den homosexuella man han är.

– Jag kan nu leva öppet som gay tack vare de extraordinära personerna som hade modet att kämpa för våra rättigheter i en tid då jag inte vågade, skriver han och fortsätter:

– Sanningen är att om jag hade varit parlamentariker idag hade jag stöttat hbtq-rättigheter på alla möjliga sätt.

Han berättar också om sin uppväxt i en mycket kristen familj och hur hans beslut att nu komma ut har gjort att de tagit avstånd från honom, förutom då de ibland hör av sig för att föreslå att han går i omvandlingsterapi för att bli heterosexuell.

Schock hoppade av sin politiska position i det republikanska partiet år 2015 efter anklagelser om fiffel med skattebetalares pengar.

View this post on Instagram

Bom dia Rio 🇧🇷

A post shared by Aaron Schock (@aaronschock) on

View this post on Instagram

Link in profile to full text

A post shared by Aaron Schock (@aaronschock) on