Ett stort varm tack till alla som snabbt svarade på vårt budskap om att vi nu behöver stöd av våra läsare!

På en vecka har många hundra nya prenumerationer och guldmedlemskap tecknats och vi har fått packa ihop varor för alla ordar så dammet yrt. Vi har också fått stöd av annonsörer som bokat plats i våra närmaste utgåvor av papperstidningen och flera Pridefestivaler, HBTQ-föreningar och enskilda har hjälpt oss sprida budskapet. Tack vare detta stöd klarar vi oss igenom denna första krisperiod.

Nu hoppas vi att budskapet om att QX behöver stöd från läsarna skall sprida sig till fler personer som vill se att vi fortsatt kan bevaka, ge plats för och lyfta Regnbågssamhället i Sverige och internationellt. Vi behöver på allvar fler prenumeranter, på papperstidningen eller digitalt. Covid-19-krisen gör att vi behöver komplettera det viktiga bidrag annonsörer ger till vår utgivning med läsarstödet.

Samtidigt som vi nu framför ett tack och vädjar om att fler tecknar prenumeration, så kommer signaler från andra aktörer i vårt Regnbågssamhälle om svårare tider. I veckan meddelade Club Backdoor att de inte kan hålla öppet efter de nya reglerna om enbart sittande gäster. Håll ögonen öppna för sätt du kan bidra med så att verksamheten kan hålla ut till klubbar kan komma igång igen.

Side Track, Red Shoe Bar, Secret Garden, Chokladkoppen och Bee Bar är några av de restauranger, caféer och barer som nu signalerar att de behöver vårt stöd. Hotel, caféer och restauranger som varit med att stötta vår media och våra festivaler går nu på knä.

Känn efter så du inte har några symptom och ta det säkra före det osäkra! Är du frisk så boka bord på någon av våra fantastiska mötesplatser och ge dem stöd igenom krisen. Respektera reglerna som gäller på krogarna idag så kan du bidra både till att begränsa smittspridningen och hålla våra krogar under armarna.

Jon Voss, Förlagschef QX Förlag.

Flera Pride-festivaler ställer in sina evenemang nu under våren och försommaren. Många flyttar till hösten. Andra ställer in helt eftersom sponsorer inte kan ställa upp just nu och planeringen därmed försvåras. Alla de som arrangerar Pride-festivaler och lägger timmar av obetalt arbete på att framföra våra budskap och skapa mötesplatser är våra stora hjältar. Kontakta dem och se hur du kan hjälpa till. Bara att få ta emot positiva budskap är betyder mycket! När väl festivalerna sedan hålls, se till att vara med!

Detsamma gäller alla våra olika organisationer som arbetar för HBTQ-personers rättigheter i samhället. Det är skakigt i samhället nu och en sak är säker, social osäkerhet och oro riskerar att stärka krafter och idéer som inte är bra för oss som homo-bisexuella och transpersoner. Våra olika organisationer, utifrån sina perspektiv, bevakar och verkar för att vi skall respekteras och vår vardag förbättras. Även de behöver ditt stöd nu. Bli medlem nu så de kan verka för våra rättigheter idag och i framtiden! Har du ett konto på Qruiser kan du kombinera medlemskap på Qruiser med ett i RFSL. Ta den möjligheten att stärka vår rörelse.

Kriser innebär att vi behöver tänka efter och ta en rad aktiva beslut. De framgångar som vi sett i Sverige för homo-bisexuella och transpersoner har aldrig kommit av sig självt. Attityder och politiska förändringar har kommit tack vare enskilda, grupper och verksamheter som medvetet och engagerat bidragit till att vi idag kan leva i öppenhet. Ta inte det för självklart! Utan ditt engagemang, eller ditt aktiva stöd till engagemanget för Regnbågssamhället och våra rättigheter, så kommer vårt Regnbågssamhälle bli fattigare, mer sårbart och dessutom tristare.

Ännu en gång. Stort tack för ert stöd!