– Jag startade taggen för att jag är trött på att det bara pratas om heterogrejor i svenska medier. Pride kommer upp en gång om året och that’s it, utbrister Robert Jacobsson.
Han tycker det är skitviktigt att kritisera att man begränsar sig som hbtq-person i dagens Sverige, man kanske inte vågar hålla sin partner i handen eller hångla offentligt. Många bisexuella blir ifrågasatta varje dag.
– Samtidigt är det viktigt att problematisera de normer som finns inom hbtq-gruppen, säger Robert Jacobsson.
Författaren Mats Strandberg är en av de som hakade på och skriver: ”Att ni alltid ska göra en GREJ av att ni är bögar!” Eh, nä, försöker bara leva mitt liv här, det är du som gör en grej av det.
Alva Nilsson med signaturen Fotbollsflatan skriver ”Den ingifta släktingen som, trots att vi träffats flera gånger varje år, inte sagt ett pip till mig sen jag kom ut för fem år sen.
Även Jonas Gardell har twittrat med taggen #homoriot där han säger: ”Dagen du inte längre styrs av din rädsla är dagen du på allvar föds”.
Anders Wallner som är partisekreterare för miljöpartiet berättar följande: ”På min första skolinfo för RFSL 2005. Eleverna har förberett frågor på lappar. På den första läser jag ”Dö, bögjävel”

Följ #homoriot på twitter