Det var under onsdagskvällen som en vän till initiativtagaren för hbtq-kaféet, Jörgen Wahlström, såg att någon hade skrivit homofobiskt klotter i närheten av samlingsplatsen, något som Vetlanda-Posten rapporterat om. Vännen skickade iväg en bild på klottret till Jörgen som valde att polisanmäla direkt.

– Ena sidan av mig tänker ”det är såhär det är”, för man har stött på det förut. Tyvärr blir man avtrubbad. Men ju mer man tänker på det, desto argare blir man och tänker att detta bidrar till en växande otrygghet. Den vill inte jag leva med, säger Jörgen till QX.

Han berättar att klottret såg ut som ”det brukar göra”, där en mall använts för att spraya ”Krossa homolobbyn” och signerats av NMR. Jörgen säger att klottret inte var i direkt anslutning till caféet, men att det var på gatan mittemot.

– Jag tror absolut att det har ett samband. Vi har nyligen gjort event och gått ut med att den här samlingspunkten ska dra igång, och så händer det här.

Tanken är att hbtq-kaféet ska ha öppet kommande söndag, men det beror på hur dialogen med polis går.

– Som arrangör är jag ju ansvarig över att folk känner sig trygga. Sånt här får en att fundera. Om det skulle hända något när vi väl är igång, hur långt från platsen är polis då? Hur lång tid kan det ta innan de kommer? Så vi behöver ha en dialog med polisen.