Med dragplåster som Anders Borg och Dominika Perszinski lanserar Öppna moderater sin ”Frihetspodd” där frågor kring individens rättigheter och HBTQ-debatt är de gemensamma nämnarna.

Poddarna leds av förbundsordföranden Kim Nilsson och förbundsstyrelseledamoten Petra Douhane och redan nu finns tre avsnitt publicerade, av totalt 12 planerade.

Redan inför World Prides digitala sändningar i slutet av juni testade Öppna moderater att använda digitala sändningar för att nå ut. Något som nu gett blodad tand.
– Alla dessa inställda pridefestivaler riskerar nämligen att tysta den viktiga HBTQ-debatten som behöver fortsätta inom en rad viktiga områden. Med Frihetspodden vill vi göra vår del i att fortsätta sätta fokus på HBTQ-personers fri- och rättigheter. Det är fortfarande så att sexuell läggning spelar alldeles för stor roll i dagens samhälle, säger Kim Nilsson i ett pressmeddelande.

Förutom Borg och Perszinski intervjuas även den kontroversiella riksdagsledamoten och sociala medieprofilen Hanif Bali, som utvecklar sin syn på hederskulturens grunder och åtgärder som behövs för att bryta negativa mönster där kusinäktenskap lyfts som sättet som den kontrollerande kulturen upprätthålls, HIV-Sveriges Sören Juvas om organisationens arbete med bland annat smittskyddslagen men även om hans tid inom RFSL och som förbundsordförande för HBT-Socialdemokraterna och norska Åpne Høyres ordförande Helge Ytterøy L’organge som jämför debatten i Sverige och NorgeHittills har poddarna med Borg och Preszinski, Regnbågsblod och veteranen inom Öppna moderater, Fredrik Saweståhl publicerats.

Frihetspodden kan du lyssna på via Spotify, Podcaster och Soundcloud, embeddad nedan.