Tyvärr fick Uppsala Pride, som skulle varit i veckan, ställa in sitt firande på grund av pandemin och för lite ekonomiskt stöd. Även Vadstena Pride, som skulle varit under lördagen väljer att ställa in.
Men Landskrona, Umeå, Askersund, Mjölby och Falun är några som kör på.

19 september kommer Landskrona ta Prideparaden till dig. Eftersom det blir svårt att ordna något större har man istället bestämt sig för att ta paraden till folket. Man kan vara med och fira från balkongen, fönstret, eller om du bara helt spontant råkar vara nära när staden går förbi, till exempel. Under veckan kommer dessutom finnas diverse aktiviteter att ta del av.

Nästa helg, 25-27 september har Umeå sin Pridefestival och de har verkligen ett fullmatat program. Tipsrundor, utbildning, barnprogram, politikerdebatt, livestreamad fest. Ja det är nog inte något som  inte finns på den festivalen. Svenska storfilmen Alltid Amber kommer också visas.

2018 hade Askersund sin första egna Prideparad och inte ska väl en pandemi hindra dem från att fortsätta. De har ett program för hela v.40 där lördagens prideflagg-kortege som de kallar det, blir startskottet. Sen är det fullt ös med regnbågsmässa, utställningar, biovisning av ”Min pappa Marianne”. På lördagen är det Pride på torget, som blir istället för en prideparad.

I slutet av september och början av oktober har Mjölby sin Pridevecka. Deras program sträcker sig verkligen från unga till gamla där sång och saga växlas mellan föreläsningar om trans. Istället för en fysisk parad verkar det bli en digital parad på datorspelet Minecraft.