Under måndagen fattades det beslut om en ny flaggpolicy i Hörby kommun som innebär att de bara kommer flagga med svenska flagga, Hörby kommuns flagga och andra länders flaggor. Detta innebär att bland annat prideflaggan inte längre kommer hissas, med motiveringen att den är exkluderande.

– Vi vill inte hissa flaggor som inte representerar alla i kommunen, och prideflaggan är just en sådan, säger Cecilia Bladh in Zito, (SD) kommunstyrelsens ordförande, till SVT.

Hörby kommuns instagram har kärleksbombats

När detta lyftes av flera medier var det många som reagerade. Bland annat plockades det upp av personer med tiotusentals följare på Instagram, som började uppmana sina följare att gå in på Hörby kommuns instagramprofil och kommentera deras senaste inlägg med prideflaggor. På mindre än ett dygn har det inlägget fått över 12 000 kommentarer.

Följare uppmanades också att gå in och kommentera på Cecilia Bladhs instagram, med hänvisningen att det inte fick vara hat utan bara kärlek i kommentarerna. Där hann ungefär 5000 kommentarer trilla in, innan inlägget med kommentarerna togs bort.