I fredags avbröt belgisk polis en olaglig sexfest där ca 20 män deltog. Det mest häpnadsväckande är att den anti-homo ungerska politikern Jozsef Szajer, omhändertogs medans han flydde därifrån.
Poliserna beskriver det som att de ertappade männen med ”byxorna nere”, bokstavligt talat. Anledningen till att Jozsef Szajer flydde från festen är troligen för att han har en framträdande roll i presidenten Victor Orbans parti, som propagerat starkt emot hbtq-personer. Han var bland annat med i arbetet att skriva om den Ungerska konstitutionen 2011, där han som en av tre, definierade äktenskapet något som endast är mellan en man och kvinna.

Han är själv gift och har barn. I samband med gripandet har han gått ut och bett om ursäkt till sin familj, sina kollegor och de som röstat på honom.

Han själv nekar till att han deltagit i några sexuella aktiviteter. Han ertappades också med droger, men menar att någon annan har placerat dem på honom. Ett vittne ska ha sett Szarej fly ut genom ett fönster och sprungit från platsen med blodiga händer, högst troligen skadad. Det var då han blev tagen av polis.

I Belgien får man endast umgås max fyra personer, vilket gjorde sexfesten olaglig och det var anledningen till polisens ingripande.

Szarej meddelade under söndagen att han skulle avgå som EU-parlamentsledamot till årsskiftet, något som förvånade många. Men igår kom alltså förklaringen, då han erkänt att det var han som blev gripen under fredagens tillslag.