Rinkeby-Kista har länge planerat att starta upp en verksamhet som ska rikta sig mot hbtq, något som Mitt i har skrivit om. Det har planerats i ungefär ett år och för några veckor sedan öppnade verksamheten.

Tyvärr har möjligheterna till träffar skjutits upp flera gånger på grund av pandemin, men äntligen var det dags, även om det var i liten skala.

– Vi har börjat försiktigt, med det primära målet att få kontakt med de ungdomar som vill vända sig till oss och även få in ungdomarnas egna tankar och åsikter om hur de tycker att allt ska vara utformat, säger Sussie Johansson, enhetschef för förebyggande socialtjänst och fritid i Rinkeby Kista, till Mitt i.

I nuläget träffas gruppen en gång i veckan, men har som ambition att träffas fler gånger. Mötesplatsen är i nuläget hemlig, så att de som till exempel är utsatta för hat och hot på grund av sin läggning ska kunna komma. Målgruppen är 13-19 åringar. På plats finns utbildade fritidsledare med spetskompetens för hbtq.

– Det är väldigt glädjande att få vara med att starta upp nya, positiva verksamheter där ungdomarna kan känna att de kan vara sig själva, utvecklas och bli stärkta. Vi har många unga som bor i våra områden och vill finnas där för alla, säger Sussie Johansson.