Traditionsenligt blir det regnbågsflaggor i 1 maj-demonstrationerna i Stockholm. Lika traditionsenligt samlas HBT-socialdemokraterna vid statyn i Humlegården för picknick och plakatmålning, medan sympatisörer till Vänsterpartiet samlas vid 7 Eleven på Medborgarplatsen.
Med flera lokalavdelningar av HBT-socialdemokraterna landet runt lär det dyka upp regnbågsflaggor i en rad 1 maj-tåg även i år.
Bland talarna är det fyra öppna hbt-personer i riksdagen som håller tal under tisdagen.
Hans Ekström håller tal vid socialdemokraternas arrangemang i Strängnäs, klockan 13.30.
I Skåne talar Marianne Berg (v) i Skurup klockan 10.00, för att sedan tala i Helsingborg i Folkets Hus på eftermiddagen. I Lund och Malmö är det Josefin Brink som är huvudtalare hos Vänsterpartiet. Hon skall dels hinna med att tala på Stortorget i Lund 15.45 och i Malmö är det avmarsch 11.00 från Möllevången och sedan folkfest 13-16 i Slottsparken. Riktigt hur hon mer exakt skall få ihop det schemat framgår inte, men de som deltar i respektive program får i alla fall höra henne tala.
Hans Linde, hbtq-politisk talesperson för Vänsterpartiet talar i Falkenberg på Rörbeckstorget vid firandet som pågår mellan 11 till ca 13.
Tidigare partiordföranden i Socialdemokraterna, Mona Sahlin kommer till Sigtuna och talar tillsammans med kommunalrådet Anders Johansson vid 11.00 innan de hängivna tar sig in till demonstrationen i centrala Stockholm.
I Stockholmsförorten Kärrtorp blir det 1 maj-möte på biograf Reflexen där Thomas Hammarberg talar vid 12. Hammarberg har varit en betydelsefull kraft för att lyfta hbt-frågor i Europarådet under sin tid som kommissionär för mänskliga rättigheter.
Slutligen kan vi tipsa om att Håkan Jörnehed, öppet homosexuell landstingspolitiker, är en av talarna vid Vänsterpartiets 1 maj-firande i Stockholm.