Rose Jackson, som är ledamot i New South Wales, har blivit viral efter att hon höll tal i parlamentet om RuPauls Drag Race. Anledningen att hon pratade om den populära realityn är för att det kommer bli en version som heter ”Down Under” där tävlande från både Australien och Nya Zeeland kommer vara med.

Men det kommer spelas in på Nya Zeeland och det tycker Rose Jackson är förkastligt. Anledningen att man spelar in där och inte i Australien är för att styrande politiker i Sidney inte lättade på restriktioner för att inspelningen skulle vara möjlig, därför fick man åka till Nya Zeeland.

”Det är ett enormt tillfälle vi missat” säger hon i klippet. Hon menar att man inte tagit sitt ansvar för att se till att showen ska göras i Australien och att man som land hade kunnat tjäna massvis på detta.

”Det handlar inte om att produktionsbolaget borde ringt oss, vi borde ringt dem och gjort det tydligt: Hur kan vi hålla kvar produktionen i Sidney”… ”Regeringen borde sashay away och se till att det här aldrig sker igen.”

Se hela det klockrena talet här: