Ett distrikt i München har nästan enhälligt godkänt att permanent måla en 3000-5000 kvadratmeter stor regnbågsflagga. Den kommer målas på ett stort asfaltsområde som heter Theresienwiese, där man ofta ordnar oktoberfest. Enligt parlamentsgruppens talesman Arne Brach så vill man försöka slå världsrekord med den enorma målningen och ge staden ”den största, permanenta regnbågsflaggan i världen”.

Det är den så kallade ”Progress” Prideflaggan som kommer målas på asfalten, den innehåller ytterligare fem färger som representerar transcommunityt och poc(people of color).
En anledning för att man vill göra det här projektet här för att synliggöra hur hbtq-personer drabbats under pandemin. Initiativtagaren Brach tycker att det finns en stor internationell betydelse att göra detta.

– I Europa finns det politiska krafter som tvingar lesbiska, homosexuella, transpersoner och intersexpersoner att leva under förtryck. München, en stor stad med ett stort hjärta, vill göra detta för att uppmärksamma hbtq på ett sätt som kan få världsomfattande uppmärksamhet.