För några veckor sedan åtalades mannen som tidigare varit anställd på RFSL Stockholm för våldtäkt och övergrepp på fyra unga hbtq-personer. Samtliga hade kommit i kontakt med mannen för att få hjälp med asylprocessen, eftersom mannen jobbade på RFSL Newcomers.

Ekot kan nu avslöja att utredarna hittat ett hemligt register på mannens dator som innehåller 303 namn och flera känsliga uppgifter. Uppgifterna är samlade i en excel-fil och där finns information om bland annat namn, sexuell läggning, nationalitet och ålder.

– Det här är ett dokument som vi hämtat från hans dator i hans bostad. I den här finns det en sammanställning på klienter han har haft under den här tiden, och där bland annat målsäganden finns. Sedan, vad som exakt ingår i sammanställningen, kan jag faktiskt inte kommentera, säger åklagare Reena Sarwar till Ekot.

Om mannen har skapat filen själv, eller laddat ner den till sin dator från en annan plats är i nuläget oklart, enligt polisens utredning som Ekot tagit del av.
Enligt en person som jobbat med det här projektet med den här typen av hbtq-asylsökande, så samlar man aldrig sådan här känslig information i excel-filer. Samtidigt menar denne att det skulle vara osannolikt om det gjorts av någon annan än någon som jobbar på RFSL.

RFSL Stockholm vill inte kommentera fallet med excel-filen som hittats på mannens dator förrän efter att rättegången, som startar i morgon tisdag, är över.