Tidigare popsensationen Julia Volkova siktar på att avancera inom en ny karriär. Volkova, som de flesta kanske känner till som en av tjejerna i ryska popduon Tatu, vill nämligen bli inröstad i det ryska parlamentet inför valet som är i höst, detta skriver The Calvert Journal.

Hon och Jelena Katina bildade Tatu 1999 och de flesta minns säkert musikvideon ”All the things she said” från 2002 där tjejerna har på sig skoluniformer och hånglar i regnet. Låten handlar om kärleken mellan två unga tjejer och skapade stor uppmärksamhet, inte minst bland hbtq-communityt. Vissa skulle till och med klassa de som gayikoner.

Men bandet splittrades 2011 och nu tio år senare vill den Moskva födda kändisen bli politiker. Enligt hennes kampanjvideo vill hon ”ändra attityden mot de som har makten över folket”. Titeln gay-ikon kan man räkna som bortblåst, vilket hon gjorde tydligt redan när hon sa till The Mirror att hon skulle ”fördöma sin son om han var gay”. Hon kommer representera det regimtrogna partiet Enade Ryssland, vilket är samma parti som Vladimir Putin var med i innan han blev president.

– Ja, jag var inte politiker tidigare, men som vi alla vet, så föds man inte till politiker – man blir det, säger hon i sin kampanjvideo.

Där erkänner hon också sina ”tidigare synder”, men förklarar aldrig vilka synder.

Tatu var med och tävlade i Eurovision 2003 där de nådde tredjeplats. Efter musikvideon ”All the things she said”, florerade rykten om att tjejerna var lesbiska, något de själva dementerade. Det kom sedan fram att det var bandets manager som spridit ryktet.