Polis i Ghana meddelade i fredags att de gripit 21 personer som de menar har träffats olagligt för att planera en ”gay-agenda”. Personerna greps i staden Ho.

De befann sig på ett hotell i stan och det var 16 kvinnor och 5 män. Enligt polisen har man hittat böcker och flygblad med titlar som ”Coming Out” och ”All about Trans”, vilket man såg som anledning till att genomföra gripandet. Ärendet kommer avgöras i domstol 4 juni.

Enligt rättsorganisationen Rightify Ghana så hade gruppen samlats för att dela med sig av erfarenheter och strategier hur man ska rapportera och anmäla när det sker brott mot mänskliga rättigheter mot hbtq-personer i Ghana.

”Media har gått ihop tillsammans med polis för att storma platsen där de möttes, de tog bilder sedan beslagtog man deras tillhörigheter och grep dem”, skriver organisationen på Twitter.

Det är olagligt med samkönat sex i landet och man riskerar att dömas till 3 års fängelse. Även om inget har dömts på flera år, så är hbtq-personer fortsatt mycket utsatta för diskriminering, våld och hot.