Gayparet befann sig på Korsika när misshandeln skedde, och enligt de själva ska närmare 60 personer stått och tittat på.

Mickaël och Benoît är från Frankrike, men hälsade på familj i de norra delarna av Korsika och befann sig i hamnbyn Macinaggio när misshandeln ska ha ägt rum.

Enligt killarna deltog runt 20 personer i misshandeln och ca 60 personer stod bredvid och tittade på. I ett mejl till den franska gaysajten TÊTU, som de skrev efter händelsen berättar de att de hade varit ute och dansat med sin familj. De märkte då att några stirrade på dem.

”En grupp tonåringar mellan 15-20 år stod och skrattade åt oss och ropade glåpord om att vi var queer, en av dem närmade sig oss då också.”, skriver han.

”Han visar mig då en bild på en person om pissar på Prideflaggan. Jag håller mig lugn och berättar att jag är gay, då tar han fram sitt kors han har runt halsen och säger att det är ‘emot naturen’.”

Paret ska då ha lämnat klubben, men blev förföljda, och kort därefter blev de misshandlade. Men Benoît hann kontakta polis som hann komma snabbt.

Ägaren till den bar utanför där misshandel utfördes anklagar i tidningen lci.fr det två männen för att själva vara skyldiga till misshandeln genom att först ha gett sig på en av ungdomarna.

Det pågår nu en utredning.

För ett år sedan utsattes gayparet Nicolas och Éric för en liknande händelse i Korsikas huvudstad Ajaccio.