Vill du vara med och förändra världen för unga HBTQI-personer i Sverige? Föreläsaren och entreprenören Andreas Jonsson lanserar nu, tillsammans med regnbågsbutiken Proud Colours, ett årligt stipendium på 50.000 kronor.

Alla som bor i Sverige och är under 35 år kan ansöka om stipendiet. Pengarna skall gå till att skapa förändring för unga HBTQIA-personer i Sverige. Det kan exempelvis gymnasieeleven som vill anordna en informationsvecka på sin skola om mänskliga rättigheter. Eller en eldsjäl som ska arrangera byns första Pridefestival.

– Efter nio års turnerande på skolor runt om i Sverige har jag sett hur stort behovet är att sprida kunskap och kärlek. Att på detta sättet få uppmuntra och stötta unga eldsjälar att skapa förändring känns fantastiskt, förklarar Andreas.

Proud Colours Stipendiet kommer delas ur årligen på Stockholm Pride med start 2022. Förutom pengarna får stipendiaten även resurser som bollplank av HBTQ-profiler och stöd och stöttning för att kunna genomföra sitt projekt.

Häromveckan lanserades även en reklamfilm med bland annat artisten Fontana, som för övrigt sitter med i juryn för stipendiet.