Det blir totalt sju olika parader genom Köpenhamn på lördagen, varav en är en demonstration från det mer radikala Nørrebro Pride.

Under fredagen presenterade WorldPride i Köpenhamn varifrån deras sex parader går för att alla slutligen samlas i Fælledparken för den avslutande Pridefesten.

I varje parad kan 1000 personer går med, alla föranmälda enligt de danska Corona-reglerna. I QX Queermap kan du se varifrån de startar och hur de går och var du kan se dem passera.

Förutom WorldPride genomför för andra året Nørrebro Pride en demonstration för alla QTIBIPOC (dvs queera, trans, intersexuella, bisexuella, ursprungsbefolkning och people of colour). Nørrebro Pride har haft aktiviteter i stadsdelen under veckan som gått och på lördag samlas de vid Nørrebro station och går sedan i avdelningar om 50 personer vardera. Slutmålet är Folkets Park i stadsdelen.

KÖPENHAMN 16 OKT

Paraderna och demonstrationerna hålls snart 50 år sedan den första demonstrationen för homosexuellas rättigheter, då en kamp för att få dansa samkönat på offentliga klubbar, hölls i stan: Den 16 oktober 1971.