Magdalena Andersson har synts i flera regnbågssammanhang bland annat som gäst på QX-galan, debattör i QX-Opinion och har marscherat i Stockholm Pride. HBT-Socialdemokraternas förbundsordförande Daniel Andersson ger henne hela fem regnbågar som ny partiledare och förmodad statsminister utifrån ett hbtq-perspektiv.

– Det är fantastiskt roligt att Magdalena har valts. För vår organisation HBT-Socialdemokraterna var det här valet det bästa som kunde ske. Hon är en väldigt stark person och en stark personlighet i partiet och har alltid stått för våra frågor.

Daniel Andersson förbundsordförande för HBT-Socialdemokraterna.

Vilken roll har Magdalena Andersson att spela för hbtq-personer i Sverige? 

– I det sammanhang där man kan lyfta våra frågor så vet jag att hon gör det. När man pratar med henne om just hbtq-frågor visar hon ett stort intresse och ställer bra följdfrågor för att se till att hon verkligen förstår. Jag har personligen sett att hon har ett genuint intresse och jag vet att hon kommer att visa det fortsatt. Magdalena Andersson är en ledare som våra medlemmar kan känna sig mycket trygga med.

Daniel Anderssons bild av Socialdemokraternas nya partiledare bekräftas av QX källor som bedömer henne som insatt i frågor rörande communityt.

På plats på Socialdemokraternas kongress är HBT-Socialdemokraternas vice förbundsordförande Emilia Wikström Melin som även hon ser positivt på Andersson och beskriver glädjen när det stod klart att hon blivit vald till ny partiledare.

– Jag kände mig stolt. Det här är en person som jag vet står bakom våra rättigheter. Hon har varit både på QX-galan och gått i Prideparader och jag har goda förhoppningar att hon som partiledare, och förhoppningsvis statsminister om några veckor, kommer att företräda våra frågor.

Har du något favorit-regnbågsminne med Magdalena Andersson? 

– Det måste vara när hon varit med oss i Prideparaden i Stockholm. Det har känts som ett genuint engagemang när jag har träffat henne och pratat. Jag upplever att hon brinner för våra frågor.