Det var den 14 november som Tyler Paul festade med sina vänner på nattklubben Legends i Brighton. Utekvällen fick en plötslig vändning när Paul knuffades bort från dansgolvet av lokalens säkerhetsvakter – på grund av att han sitter i rullstol.

I en video av händelsen som sprids i sociala medier kan man se hur Paul blir bortförd av säkerhetsvakter, trots att han och hans vänner protesterar. Paul berättar för Gay Times Magazine att upplevelsen var chockerande.

– Jag har aldrig tidigare blivit fysisk borttagen från en klubb. Agerandet fick mig att känna mig maktlös.

När klippet blev viralt bad nattklubben om ursäkt, men menade även att videon bara visade en ögonblicksbild av vad som egentligen hände.
– Dansgolvet i källaren är inte ett säkert utrymme för personer i rullstol med tanke på de fysiska begränsningarna i byggnaden, säger en talesperson för Legends i ett uttalande.
Vidare hävdar Legends att Paul vägrade lämna bottenvåningen när han blev ombedd.

Paul, som har cerebral pares, har dock en annan version av historien. Enligt honom blev han ombedd att skriva under ett dokument med hans samtycke att gå ned till källarrummet. Då Paul kan gå med support tog han sig ned för källartrappan med hjälp av sina vänner. Trots detta ska han 10 minuter senare ha knuffats ut från nattklubben.

– Händelsen kunde ha lett till allvarliga skador. När jag lämnade lokalen försökte dörrvakten beslagta min väns telefon för att radera inspelningarna. Jag väntade utanför i 40 minuter på att få tala med klubbens chef, men mina önskemål ignorerades, säger Paul till Gay Times.

Händelsen har ärrat Paul som inte längre tycker det känns tryggt att gå ut och festa.
– Jag brukade älska utekvällar och var alltid involverad i sociala evenemang, men den här händelsen har fått mig att känna mig avtrubbad. Det kommer att ta tid innan jag känner mig säker att gå på nattklubb igen.