En 28-årig lesbisk kvinna från Iran vid namn Sareh har gripits av Islamiska revolutionsgardet när hon försökte fly över gränsen mellan Iran och Turkiet, enligt hbtq-organisationen 6Rang. I Iran är samkönat sex belagt med dödsstraff under sharialagar. Innan gripandet hann hon skicka en video med ett nödrop till organisation där hon berättar att hon fruktar för sitt liv.

– Jag kan gripas vilket ögonblick som helst nu eftersom de har all information om mig. De är ute efter mig. Jag måste ta mig härifrån direkt. Jag vet inte om jag klarar av att göra det eller inte, men mitt liv är i fara här, säger hon i videon och fortsätter:

– Jag vill få er att förstå. Att se hur mycket vi i hbtq-communityt lider här. Vi står emot till slutet av våra känslor, vare sig det blir död eller frihet. Vi fortsätter att vara sanna mot oss själva. Jag hoppas att dagen kommer då vi kan leva fritt i vårt land.

Enligt 6rang greps Sareh den 27 oktober och sedan dess har de inte kunnat få någon information om henne. Sareh greps samtidigt som flera andra som försökte fly över gränsen. Vad hon är anklagad för är ännu inte helt fastställt men enligt iransk media ska personer som försökt korsa gränsen den dagen vara misstänkta för trafficking och att främja homosexualitet.