Kroppsrester från det försvunna nygifta paret Nohemí Medina Martínez och Yulizsa Ramírez, båda 28 år gamla, hittades i sopsäckar längs motorvägen Juárez-Porvenir i Chihuahua, Mexiko i söndags.

Paret som var hemmahörande i El Paso, Texas, var i Mexiko för att besöka släktingar som anmälde dem försvunna. Paret sågs senast vid liv lördag den 15 januari och kroppsdelarna hittades söndag den 16 januari.

Mexikanska myndigheter arbetar efter teorin att de mördats på grund av sin sexuella läggning och hittills har de inga misstänkta för brottet, rapporterar Pink News.

Chefen för Chihuahuas kommitté för sexuell mångfald, Karen Arvizo, säger till hbtq-tidningen Presentes att paret också utsatts för sexuella övergrepp vilket stärker deras teori om att det rör sig om hatbrott.

– Det var ett överdrivet våldsamt brott, och omständigheterna tyder på att det rör sig om ett hatbrott med sexuella övergrepp. Det är en anledning till att vi inte bara betraktar det här som två kvinnomord utan också hatbrott på grund av på sexuell läggning.

Chihuahuas guvernör Maru Campos har utlovat att förövarna inte kommer att gå ostraffade.

Nohemí och Yulizsa efterlämnar sig tre barn.