Tidigare i veckan rapporterade QX om en kristen skola i Australien som tvingade vårdnadshavare att skriva under ett kontrakt som likställde homosexualitet med tidelag och pedofili. Barnen till de vårdnadshavare som inte skrev under skolans nya policy var inte längre välkomna.

Det har väckt en debatt i landet om diskriminering på landets religiösa friskolor mot hbtq-elever, rapporterar Pink News.

När Australiens premiärminister Scott Morrison frågades hur han såg på skolans kontrakt svarade han att han är emot deras agerande och berättade att han kommer att införa ändringar till ett lagförslag mot religiös diskriminering som kommer förhindra skolor från att agera så framåt.

– Mina barn går i en kristen skola här i Sydney och jag skulle inte vilja att skolan gjorde så. Lagförslaget som vi ska ta igenom parlamentet kommer att ha en ändring som försäkrar att barn inte diskrimineras på det sättet, säger Morrison till radiokanalen B105.3.

Greg Bondar, som är ledare för den kristna lobbygruppen FamilyVoice Australia skriver om premiärministerns löfte på Facebook och konstaterar att det är ”en sorglig dag för alla australier”.

”Scott Morrison har förrått grunden av lagförslaget mot religiös diskriminering. Morrison har gått i samma fälla som Bill Shorten gjorde 2019 och ignorerar det kristna communityts röst. Det här är en sorglig dag för alla australier och framför allt för religiösa skolor eftersom det riskerar religionsfriheten och yttrandefriheten” skriver Bondar.