Det var 1974 i San Francisco då en mystisk man började närma sig homosexuella män på gaybarer och förförde dem genom att måla deras porträtt. Kropparna hittades en efter en i cruisingområdet Ocean Beach. Männen hade knivhuggits till döds på ett liknande sätt vilket fick polisen att arbete efter teorin att det rörde sig om en seriemördare.

Under en period på 18 månader misstänks ”the Doodler” ha mördat minst sex homosexuella män, men det kan också röra sig om hela 16 offer.

Två offer som attackerats men lyckats undkomma har gett polisen viktig information om den misstänkte seriemördaren. Han tros ha varit en attraktiv ung man som närmade sig sina offer på populära gaybarer som the Polk Gulch, the Tenderloin och the Castro. Han gick fram till en ensam man och visade upp ett porträtt som han ritat på avstånd. Offren smickrades av uppmärksamheten och följde med the Doodler för en hookup. Dagen efter närmandet hittades männen döda med en stor mängd huggskador. Det brutala våldet och mängden knivhugg tyder på att the Doodler bar på en stor vrede riktad mot homosexuella män.

The Doodler är ett av flera kalla fall som polisen nu storsatsar på efter framgångarna med att gripa seriemördaren och våldtäktsmannen  Joseph DeAngelo känd som ”Golden State Killer” 2018, 45 år efter hans första mord.

I slutet av januari gick polis i San Francisco ut med att de har identifierat ett sjätte misstänkt Doodler-offer, och kort efter höjde de belöningen för personer som inkommer med avgörande tips till 200 000 amerikanska dollar. På Twitter skriver de att de tror att det finns flera okända offer, som kan ha överlevt. Och nu vill de ha kontakt med dessa personer.