2015 gick Ju’Zema Goldring över ett övergångsställe som visade rött i Atlanta, USA. Då fick två polismän upp ögonen för henne. De grep henne och gick igenom hennes fickor och handväska. Där hittade de en stressboll som de menade var fylld med kokain.

Under gripandet ska polismännen ha kallat Goldring för diverse transfobiska glåpord samtidigt som de visiterade henne för att sen ta med henne till häktet.

Trots att snabbprover efter spår av droger på stressbollen kom tillbaka negativt, insisterade de två poliserna på att bollen innehöll kokain och skickade iväg den på mer omfattande analyser. Borgen sattes på 25 500 dollar, men eftersom att Goldring inte hade råd att betala det tvingades hon sitta fängslad i ett halvår i väntan på analyssvar.

Det bekräftades att bollen inte innehöll några droger och efter sex månader i häktet släpptes Goldring.

Efter fängelsevistelsen har Goldring mått psykiskt dåligt då hon utsattes för sexuella övergrepp av andra intagna och nu har polisen dömts till att betala 1.5 miljoner dollar i skadestånd till Goldring.

I samband med att domen meddelades fick de två polismännen en avhyvling från domaren som föreslog att de skulle ägna sig åt mer akuta problem än någon som går mot rött, ”som till exempel våldsamma brott”.